OBS!!!

Min blogg är för tillfället under rekonstruktion. Det är därför den ser ut som den gör men jag var tvungen att få bort den hemska bebisblåa färgen. Så ni vet. See ya! // Flidus

Teater är min religion

Det är så mycket mer än ett manus, scenanvisningar, repliker och en scen. Det är det som händer när ensemblen tillsammans kommer på lösningar, ideér och sen agerar tillsammans fast alla inte är med samtidigt. Att se hur en pjäs får utvecklas och ser skillnaden mellan att bara läsa manuset för första gången och sen se det få liv på scenen och nya smådetaljer läggs till bara för att man vill och kan. Efter ett tag börjar man säga saker som man egentligen inte förstår. "Den här pjäsen känns mörkblå", "Vi skulle ha haft riktigt kaffe fast det här är inte en film". Att ha folk man litar på vid sin sida både på och av scenen och att man känner att man är en del av något.
Jag vet inte vart eller vem jag hade varit om jag inte hade haft teatern. Det är min religion.



Idag är idag och imorgon är imorgon

Har precis ätit en faktiskt riktigt god kycklingtacos på skolan. Före det hade vi IV då jag hade Engelska C. Vi såg en film som heter This is England som var sådär tycker jag. Den gick att se iallafall. Så nu har vi fått två uppgifter också: en skriftlig analys och ett semnarium som vi ska ha nästa vecka. Nu efter lunch har vi teater då vi troligen ska fortsätta repa.
Imorgon blir det middag på Stekhuset eftersom mamma fyller år! Ska bli mysigt =) Just nu sitter 6 pers och spela kort bakom mig och det är lite högljutt men det är för vi är estet and I love it ;)

The art of getting by

Hej jag vill bara rekomendera en film som jag köpte igår som heter The art of getting by med Emma Roberts och Freddie Highmore. Det är en jättebra film enligt mig och den är sådär mysig att kolla på ;)





Jag vill ha en vädersten

Historiadag idag verkilgen. Dagen började med historia med våran nya lärare Roger som jag tycker verkar jättebra och sen vart det idé och kulturhistoria. Vi ska sammarbeta mellan kurserna och har redan fått en uppgift som ska vara klar på måndag. Vi ska fördjupa oss i en högkultur och min grupp valde mayafolket (för Maya är döpt efter mayafolket och hon är i våran grupp ;D) Efter skolan blev det spinning igen med Sandra, Kajsa och Maya. Nu kör vi hårt med träningen ;) Vi ska försöka köra två gånger i veckan och nu har vi kört tisdag och torsdag så det blir väl så =) Imrogon står IV och teater på schemat och sen troligen en lugn fredagkväll. Måste bara säga att jag är less på vintern och det ständiga mörkret också. See ya! // Flidus



Om ni gör så där med ögonen så det blir suddigt ser ni också olika mönster då eller är det bara jag?

Idag har varit en udda dag. Inte på ett dåligt vis men ändå udda. Vi började med ny period idag i skolan eftersom vi jobbar i block och idag stod induviduella val (hatar ordet induviduella så från och med nu kommer jag skriva IV till det) och idé -och kultur historia. På IV hade jag valt engelska C och det fanns en sån där nervös-inför-första-skoldagen kännsla över det hela när man gick mot salen. Det är ju en frupp med elever från hela skolan o.s.v. Ni vet hur det funkar. Men det gick faktiskt bra. Vi fick börja med att intervjuva någon vi inte kände och sen berätta om den personen inför klassen sen lite grupp uppgifter och såna där "lära känna" saker. Sånt man får göra första dagen i skolan ;) Sen var det dags för idé -och kultur historia där vi fick en ny lärare som verkar helt okej och kursen verkar lite seg men ändå rolig eftersom jag gillar alla typer av historia =) Efter skolan gick jag, Sandra och Kajsa till skolan SPINNINGRUM och körde gärnet i 45 minuter! JAG TRÄNADE AV EGEN FRI VILJA! Detta är en stor händelse mina damer och herrar. Jag är så stolt! =) Sen åkte jag hem till mamma och käkade och duchade sen blev det teater där vi började testa lite scener och det kommer bli jättecoolt! =D Längtar tills vi blir klara ;P Just nu har jag lite ångest för jag vet inte näsr vi börjar imorgon och ingen annan vet det heller så... ja det är inte så mycket att göra än att åka dit tills innan man tror att man börjar som tidigast. Ni fattar eller hur?! See ya! // Flidus



We fucked up everything.

Hej alla som går i skolan idag. Själv har jag återläsningsdag vilket betyder att jag inte behövde åka till skolan! Skönt med långhelg. Men jag har suttit och pluggat ändå på uppsatsen som ska vara inne idag. Jag är klar nu men jag ska be pappa kolla på den innan jag skickar in den. I lördags vart det Birsta med Frida där jag köpte två filmer (Trassel och The King's speeach) och en bodybutter från The Body Shop för det var rea så den kostade bara 85 kr =) Blev en present till mamma också så nu har jag det klart. Senare på kvällen efter många om, hur och men så var jag och Frida hemma hos mig och spelade Wii och hade femkamp med pappa och Carina som inte slutade så roligt men jag och Frida vann iallafall ;) Sen gick vi och la oss och pratade om allt och inget som vi brukar göra. Igår hade Frida match så hon åkte hem ganska tidigt och jag satte mig med min uppsats, såg på filmer och hade ingen lust att ta mig ur sängen över huvud taget. Imorgon börjar teatern igen så det ska bli jättekul =) See ya! // Flidus




Ps. Can't wait till I'm out of here

1.Get cape 2.Wear cape 3.Fly

Jag vet inte riktigt varför jag är så glad över att det är fredag. Anledningar till varför jag inte vet det kan vara att vi inte har gjort i princip nått alls på skolan förutom utvärderingar och börjat repat lite med teatern, sen är det ju Fredag den 13 idag så... ja det ska tydligen vara olycksbringande. Fast det var den ju egentligen eftersom busshelvetet som skulle ta mig till södra delen av ön aldrig kom i Vi så jag fick sitta och frysa i ca. 45 minuter innan pappa körde förbi och plockade upp mig. Men tillbaks till varför jag är glad över att det är fredag; Så jag borde inte vara så trött och överglad att det är fredag. Men det är jag. Jag har ändå uppsatsen som jag måste skriva som ska vara inne på måndag... Jaja jag flummar. Imorgon ska jag och bästa vännen till Birsta och shoppa gärnet och fika och så... Jag har tråkigt just nu så det är därför jag skriver om allt möjligt fast det göra jag ju typ alltid. See ya! // Flidus





Travis Wall

Jag tänkte göra ett inlägg förrigår och igår men youtube tog över. Satt och kollade på danser från SoYouThinkYouCanDance och jag måste bara uppmärksamma en kille som heter Travis Wall som är en fantastisk dansare och koreograf. Varje gång jag tittar på hans danser blir jag rörd och det har hänt att jag har fällt en tår eller två. Den mest kända dansen han var med i (från sytycd) är en koregrafi med contemporary (modern dans) som är skapad av Mia Michaels. 2011 blev Travis nominerad till en Emmy för bästa koreograf för tre av hans danser.

Travis audition till Sytycd 2008

Den kända dansen han gjorde när han själv var med i tävlingen 2008 innan han blev koregraf.

De danserna han blev nominerad till en Emmy för finns här: http://www.youtube.com/watch?v=FSYjskGKrK4 (tro mig dom är värd att se!)


Ja, jag är en spion

Här sitter jag och skriver min samhällsuppsats och lyssnar på Adeles Turning tables. Bra låt. Idag skulle jag har klivit upp halv 11 och sen gått ner på stan men när klockan ringde somnade jag om och vaknade igen när det var för sent att gå till stan... stan stängde ju 16 idag men jag kan säga att jag vaknade innan 15 iallafall... inga fler kommentarer på det ämnet. Imorgon börjar skolan igen och om jag ska vara ärlig är ag ganska lättad över det. Att få något att göra på dagarna igen. Skoldagen imorgon kommer börja med en lärarlös teaterlektion då "G" (som hon brukar avsluta sina sms med ;P) är sjuk. Vi ska plugga manus o.s.v. Sen blir det idrott... Sen får vi se vad jag hittar på.

Inatt drömde jag att jag blev skjuten precis under lungan i vänster sida. Det var läskigt men samtidigt coolt för det gjorde liksom inte ont och kulan gick igenom mig.  Jag vet inte vem det var som sköt men jag vet att jag och några som jag kände men inte vet vilka det är i verkligheten som blev jagad av nån. Sen när jag hade blivit skjuten gick jag in på en toa och jag visste precis hur jag skulle fixa det så det slutade blöda och hur jag skulle plåstra om det. Jag måste ha varit nån spion eller nått. Allt utspelade sig på en restaurang vid vattnet och jag hade en gul tröja på mig. See ya // Flidus

I want to go there...

Nu: Canada - Finland om bronset i Jvm
02.00: Sverige - Ryssland om GULDET i Jvm
Imorgon 15.00: Lejonkungen i 3D på Filmstaden

Den kommande natten och dagen ser lovande ut. Idag har det dock inte hänt mycket. Men det gör det aldrig när jag har lov. Jag stänger liksom av allt. Jo, jag var ut och skottade idag =) Sen har jag bara gjort småsaker; ritat, pluggat matte, skrivit, ätit choklad, lekt med katten, blivit biten av katten, öppnat brorsans nya hörlurar för dom låg närmast och lyssnat på musik. Aa det var typ det. Ville skriva ett inlägg men har egentligen inget att skriva om så... See ya! // Flidus


Fin låt, fin film =)

Året 2011! BILDBOMB!!!

Januari: Året firades in med Emil, Elin och Frida hemma hos mig och min vänner från språkresan kom hit då vi firade Almas fördelsedag  =)








Nej vi är inte konstiga...


Februari: Vi hade friluftsdag med skolan och ja, vi är ju esteter så vi åkte båt i pulckabacken och Folke fick en spricka i armbågen, jag inskaffade mig lite coola saker och hade spelkväll hemma hos Folke =)











Mars: Gjorde jag en Danbo, kollade på Pokémon på rasterna, skolan fick besök av en grym gospelkör och hade inflytttningspicknick hos mamma =)









April: Fyllde Niklas 17 år, Jag fyllde 17 år och Kajsa fyllde 17 år så vi hade en lite grillfest at my place, vi firade Niklas på skolan, hade teaterfestival och festkomiteen skrapade ihop en premiärfest på KVT =)









Maj: Köpte jag en ny kameraväska =)




Juni: Hade vi maskeradbrännboll på skolan, spenderade nästan hela sommaren på Norra berget och jag firade midsommar på mammas balkong =)







Juli: Åkte jag, pappa, Carina, Victor, Elin, Simon och Stina till Miami =)







Augusti: Åkte jag till Mariestad för en andra reunion =)



September: Hände inget speciellt =)

Oktober: Började vi bygga om vårat kök och det var allmänt kaos hemma =)





November: Firade vi halloween hos Kajsa, var på Twiday, åkte till Uppsala för reunion nr 3 och var med om 11/11/11 11:11 =)






December: Julmiddga med gänget från skolan sen firades julen först med mamma sen med pappa, Carina, Elin, Simon, Stina och Abbas och Snobben så klart och nyår började med premiär av Byplundrarna och sen firades det med Frida, Emil, Carro och Oskar =)











Ja det var mitt 2011 =) Hoppas du har haft det lika bra som jag ;) See ya! // Flidus

Gott Nytt år! =)

Jag älskar 1 januari varje år för det är den ända dagen man kan sova hur länge som helst utan att nån kan säga nått men vid 16 kom pappa in och frågade om jag skulle sova fram till natten. Klev upp en kvart senare och satte mig framför tv: och åt, sen spelade jag, pappa och Carina ett spel som heter Racko som är ganska roligt faktiskt =) Gårdagen spenderades först hemma hos Sara där vi var på premiären av Byplundrarna och det var jättecoolt med röda mattan, pommac och snacks. Senare på kvällen när jag och Frida åkte hem till mig kom Emil och sen Carro och Oskar. Det blev tacos till middag och chokladfondue med frukt till efterrätt. Mumsigt! När det närmade sig tolvslaget åkte vi in till hamnen och kollade på det helt underbara fyverkeriet som dom hade spenderat 70 000 kr på, enligt rykten =P













Röda mattan på premiären ;) See ya! // Flidus

RSS 2.0